ELEKTRIK SARF MALZEMELERİ

Elektrik proje uygulamalarında, elektrik sisteminin montajında bir çok çeşitte ve kendi görevlerine uygun sarf malzemeleri kullanılmaktadır. Bu sarf malzemeler yapılacak olan elektrik sisteminin daha verimli ve sağlam şekilde montaj edilmesi için kolaylık sağlarlar. Sistem üzerindeki kabloların birbirine bağlanmasında, tesisat üzerinde geçişlerinin emniyete alınmasında ve olabilecek olumsuz dış etkenlerden korunmasında uygulanacak noktaya uygun elektriksel sarf malzemeleri kullanılmaktadır.

DCZ Elektrik olarak her çeşitteki Türk malı elektrik sarf malzemelerinin toptan satış ve ihracatınıyapmaktayız. Sarf malzemeri ve çeşitleri ile ilgili daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kablo Bağı

Kablo Bağı

Kablo bağları birçok farklı şekilde kullanılmaktadır. Kablo bağları son derece çok yönlüdür çünkü birçok farklı şekilde kullanılabilirler ve aşırı sıcaklıklara dayanabilirler. Bu çok yönlülük nedeniyle, genellikle çekiç, tornavida, pense ve anahtar gibi diğer cihazlarla birlikte kullanılırlar. Şantiyelerde telleri tutmak için kullanılabilirler, eşyaları bir arada tutmak için kullanılabilirler ve hatta geçici yapılar oluşturmak için kullanılabilirler.

Günümüzde kablo bağları üç temel malzeme kullanılarak üretilmektedir: çelik, plastik ve naylon. Çelik kablo bağları genellikle en güçlü kablo bağı türüdür. Naylon kablo bağları en yumuşak olanıdır ve suyu emmeye eğilimlidir. Kauçuk kablo bağları yaygın olarak kullanılmamaktadır ancak yine de bazı üreticiler tarafından kullanılmaktadır.

Kablo Yüksüğü

Kablo Yüksüğü

Kablo yüksüğü, iki parça kabloyu birleştirmek için kullanılan bir kablo bağlantı elemanıdır. Ayrılmalarını önleyecek sağlam bir bağlantı oluşturmak için kabloların uçları arasına bir yüksük yerleştirilir birleştirme sağlanır. Kablo yüksükleri, tek veya çok sayıda kablo ile kullanılmak üzere tasarlanmalarına bağlı olarak erkek veya dişi imal edilebilmektedir.

İmalatı ve montajı basittir ve kısa sürede çok sayıda kabloyu birleştirmek için kullanışlıdır. Bir kablo yüksüğünün ortasında iki kablonun birleştiği bir delik vardır. Her bir kablonun alt ucunda, kablo içindeki iletkeni hasardan koruyan ve gerilimi azaltan benzer bir bağlantı parçası bulunur. Bu yapı kablo yüksüğünü kabloları birleştirmek için ideal hale getirir, çünkü kabloları hizalı tutar ve sabit durmalarını sağlayarak aynı zamanda içerideki iletkenlere daha fazla koruma sağlar.

Sıkıştırma Kablo Pabucu

Sıkıştırma Kablo Pabucu

Sıkıştırma kablo pabucu, kabloları birbirine bağlamak için kullanılan bir tür elektrik bağlantı elemanıdır. Kabloları birbirine bağlamak için sıkıştırma pabuçları kullanılır. İki farklı boyuttaki iletkenin şekillerini bozmadan sabit tutacak şekilde tasarlanmıştır. Bu tip bağlantı elemanı kullanılarak iki iletken arasında güvenli ve sağlam bir bağlantı oluşturulur. Sıkıştırma pabuçları, bir çok çeşitteki elektrik hatlarında kullanılmaktadır.

Elektrik El Aletleri

Elektrik El Aletleri

Elektrik proje uygulamalarının gerçekleştirilmesine yardımcı olabilecek, elle kullanılabilen birçok farklı el aleti bulunmaktadır. Bazı temel aletler, pense, düz tornavida, yıldız tornavida, altıgen anahtar, tel kesici ve kablo kesici gibi elektrikli aletlerdir. Bu aletler elektrikçiler tarafından en küçük elektrik projelerinden en büyük projelere kadar birçok uygulamada işlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için kullanılmaktadır.

Plastik Spiral Borular

Plastik Spiral Borular

Plastik spiral boru, elektrik tesisatındaki kablolara gelebilecek hasarlara karşı kullanılan koruyucu hortumlardır. Bu koruyucu borular genellikle polietilen malzemeden imal edilir. Kablolar ile temas edebilecek keskin köşelerin, kablolara vereceği hasarlara karşı koruma sağlamak için tasarlanmıştır. Spiral elektrik boruları makina elektrik tertibatlarındaki kablo döşemesinde bükümler çok sayıda olduğu için makina imalat sektöründe yoğun olarak kullanılmaktadır.

Klemensler

Klemensler

Klemensler dağıtım sistemindeki kabloları bağlamak için kullanılan bir elektrik sistemi bağlantı elemanıdır. Kabloyu dağıtım panosuna hızlı ve kolay bir şekilde bağlama yeteneği de dahil olmak üzere bir dizi avantajı vardır. Ayrıca yüksek voltajlara dayanabilme gibi olumlu bir özelliğe de sahiptirler ve kolayca takılırlar. Güç kablolarının duvar prizine bağlanması için erişim sağlarlar. Kablo klemensleri çeşitli şekil, boyut, malzeme ve tasarımlara sahiptir. İki tür kablo klemensi vardır, vidalı klemensler ve itmeli klemensler. Vida terminali, duvarda açılan bir deliğe vidalanan ve kabloları kaplayan düz metal plakanın arkasına bastırılan dişli bir gövdeye sahiptir. Push-in klemensler, kablo teli üzerinde kayan ve yerine sürtünen oluklu bir kafaya sahiptir. Her iki durumda da kablo, açıklığa yerleştirilmeden önce soyulmalıdır.

Kablo Kanalları

Kablo Kanalları

Elektrik tesisatının gerekli olduğu birçok uygulamada plastik kablo kanalları kullanılmaktadır. Kolayca monte edilebilirler. İçine mote edilmiş bir veya daha fazla kabloyu düzgün bir şekilde bir arada tutarak dış hasarlardan ve nemden koruma sağlarlar. Kablo kanalları farklı boyut ve uzunluklarda imal edilirler ve her ortama mükemmel uyum sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Bina elektrik sistemlerinde, makina elektrik sistemlerinde kabloların bir noktadan diğer noktaya taşınmasında oldukça verimli ve kullanışlıdır. Genellikle vidalar veya çiviler kullanılarak duvarlara ve zeminlere monte edilirler ve duvar panosu, alçıpan, sıva veya diğer malzemelerle kaplanabilirler.

Sert ve esnek olmak üzere çok kullanılan iki tip plastik kablo kanalı vardır. Sert kablo kanalları polivinil klorürden malzemeden imal edilmektedir. PVC, makasla kolayca kesilebilen sert ve dayanıklı bir malzemedir. Sertliği nedeniyle kesim için özel aletler gerektirebilir. Esnek kanallar ise vinil veya polietilenden malzemeden imal edilirler. üretilir. Vinil kanalların kullanımı polietilen kanallardan daha yaygındır.

Kablo Rakorları

Elektrik kablo rakorları, birbirine bağlanan elektrik kabloları arasında nemden veya benzer sıvı sızmalarından kaynaklanan elektrik kısa devrelerine engel olmak için kullanılır. Genellikle her bir kablonun ucuna monte edilirler ve sıvı sızmalarının girmesini engellerken diğer taraftan da hava çıkışına izin veren küçük çaptaki deliklere sahiptirler. Kablo rakorlarının bu yapısı elektrik kablolarının dış ortamdan gelen nemden, makina yağı benzeri sıvılardan zarar görmeden düzgün ve verimli çalışmalarını sağlar.